Hae
Tiina K

Mikä tekee sinut onnelliseksi ja mitkä ovat sinun arvosi?

Urheilullinen ja hyvinvoiva nainen

Elämäntapa ja hyvinvoiva nainen

Miksi syöt noin? Miksi urheilet niin paljon? Miksi, miksi ja miksi…

Jokainen meistä kuulee varmasti kaikenlaisia kommentteja elämänsä aikana elämäntapaan, valintoihin ja kaikkeen muuhunkin liittyen. Moni meistä myös sanoo samaisia asioita muille joskus huomaamattaan, joskus aivan tarkoituksella. Itsekin syyllistyn tähän mutta yritän parhaani mukaan. Vain siksi, että tiedän sen olevan ärsyttävää.

Usein kuulen itse päivittelyä yrittäjyydestä, kilpaurheilusta, elämäntavoista ja milloin mistäkin. Puhumattakaan siitä kuinka paljon kaikki kurkkivat eväskippooni tai kyselevät mitä syön. Onhan se niinkin jännää kuin ihan sitä tavallista puhdasta ruokaa, mitä sieltä eväskiposta löytyy. Päivästä, viikosta ja vuodesta toiseen. Vuoron perään lihaa, kanaa ja kalaa. Siihen kylkeen kasviksia ja juurikkaita sekä vaihtuva hiilarin lähde. Useimmiten riisiä, perunaa tai bataattia.

Monen mielestä se on kurinalaista elämää mutta minulle sellaista mitä olen elänyt läpi elämäni. Itsetehtyä perus kotiruokaa ja rutiineina arkea ohjaamassa työt ja harrastukset. Nämä rytmittävät päiväni ja koko elämäni. Välillä lomaillaan ja otetaan sitten rennommin.

Valintoja, jotka olen tehnyt omien arvojen ja asenteiden kautta. Valintoja, joista nautin ja ne auttavat voimaan hyvin. Erityisen tärkeäksi tämä tasainen elämäntapa alkoi muuttua noin 10 vuotta sitten, kun IBS-oireyhtymä puhkesi. Tasainen ja stressitön elämäntapa, tarkka ruokavalio ja rutiinit auttavat pitämään oireeni kurissa. Tämän seurauksena voin paremmin ja olen energisempi. Mitä pidempään olen elänyt näin sen koukuttuneempi huomaan olevani hyvän olon ja jaksamisen tunteelle. Riittävästi unta, puhdasta ruokaa, liikuntaa ja tasainen rytmi saa voimaan elinvoimaisesti. Niin elinvoimaisesti, etten halua rikkoa sitä syömällä jotain sellaista, mikä saa minut kipeäksi tai vähintään todella huonovointiseksi. Koen tuntevani kehoni jo niin hyvin, että tiedän mikä sille on hyväksi ja mikä saa voimaan huonosti.

Ei minusta olisi mihinkään dietille tai noin kurinalaiseen elämään. Minusta on mukavampaa syödä suklaata ja makoilla sohvalla…

Usein kysyn ja kuuntelen mielelläni erilaista ihmisten elämäntarinoita, kokemuksia ja ajatuksia, sillä uskon että he voivat auttaa minua näkemään asioita uusista näkökulmista. Usein uusien näkökulmien ja puolien ymmärtäminen asioista avaa silmiä ja avartaa myös omaa maailmankatsomusta melko paljon. Se avaa silmiä  sille, mitä haluan ja mitä en halua.

Onneksi saan työni puolesta tavata paljon erilaisia ihmisiä erilaisilla taustoilla varustettuna, jotta pääsen kuulemaan ja oppimaan lisää heiltä. Samalla voin innostaa ja kannustaa muita kokeilemaan niitä asioita, joista itse saan hyvää oloa ja energiaa. Sekä niitä asioita, mistä nautin ja mitkä koen tärkeiksi elämässäni.

Mitkä ovat niitä asioita, mitkä saavat sinut voimaan hyvin ja elinvoimaisesti?

Jos haluat nähdä ja kuulla arkista touhotusta yrittäjyyden ja kilpaurheilun saattelemana (SM kilpailuihin valmistautumista) otan seurantaan myös Instagramin puolella, mistä löydät bion linkistä myös kaikki muut kanavani.

Kuvat: Sami Reivinen / Valokuvaamo KLIK. Kuvankäsittely: Tommi Taipalus, Retouch.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *