Hae
Tiina K

Työmatkat ovat samalla matka itseeni ja minuuteen


On sunnuntai aamu. Kaupunki on hiljainen ja uinuva vielä sillä kello on vasta kahdeksan. Olen lähdössä viikon viimeisessä työreissulle. Vedän keuhkot täyteen on viileää ja raikasta syysilmaa ja lähden kävelemään juna-asemalle.

Olen pukeutunut rennosti lenkkareihin, huppariin, tuulitakkiin ja ottanut mukavuus syistä vielä siistin repun selkään. Kotiin on jäänyt tällä kertaa maiharit, jakku ja käsilaukku. Jätin auton pienen kävelymatkan päähän juna-asemalta, jotta voin ottaa pienen aamulenkin samalla ja herätä päivään syksyisessä ja viileässä säässä. Ajattelin, ottaa tästä työreissusta hyödyn irti ja ulkoilla samalla kun on hieno ilma. 

Suuntaan Tullintorin K-Markettiin hakemaan aamupalaa, jotta voin kuvata matkalla yhden yhteistyön. Tuttuun tapaani olen ajatellut hoitaa monta työjuttua ja asiaa samalla reissulla. Junamatkat ovat hyvää aikaa työasioiden hoitoon mutta myös sitä omaa aikaa, jolloin voin halutessani lukea vaikka kirjaa. Ellen nukahda junassa, mikä käy yllättävän usein reissuillani. Työmatkat ovat harvinaista aikaa, jolloin voi vain olla omien ajatusten kanssa ja katsella ohi viliseviä maisemia hiljaisuudessa. Sellaista aikaa mitä en osaa ottaa kotona. Onko se edes mahdollista siellä? Tuskin, sillä aina on jotain kotitöitä tai muuta tehtäväksi.


Työmatkat ovat samalla matka itseeni 

Mitä vanhemmaksi olen tullut sitä enemmän olen huomannut tarvitsevani aikaa itselleni. Työmatkat ovat hyviä hetkiä yhdistää molemmat eli töitä ja omaa aikaa. Suunnittelin tänään päiväni niin, että voin ulkoilla mahdollisimman paljon nyt kun aikatauluni mahdollistavat sen. Siksi puin tällä kertaa lenkkarit ja rennot vaatteet, jotta voin lenkkeillä paikasta toiseen. Nauttia raittiista ulkoilmasta, luonnosta ja uusista paikoista. Käydä yksin lounaalla ja katsella ohi kulkevia ihmisiä kaupungilla. 

Nyt tuntuu siltä, etten kaipaa mitään muuta kuin hiljaisuutta ja aikaa itselleni. Aikaa pysähtyä ja kuulostella miltä elämä tuntuu. Tutustua omiin tunteisiin ja kuulostella niitä. Antaa ajatusten vain virrata vapaana ilman velvollisuuksia. Vapauttavaa, kun voi vain heittäytyä fiilikseen ja antaa maailman kuljettaa. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *