Hae
Tiina K

My Day – Erilainen työpäivä

philips herätysvaloHerätyskello soi klo 6:25, 6:27 ja vielä 6:29…

Viimein pääsen ylös niin kello on 6:30. Väsyttää mutta ei auta kuin kerätä itsensä kasaan. Vaikka väsymys painaa olen silti innossani tulevasta päivästä sillä tänään on Candy-kuvaukset liikkeen ambassadorien kanssa. Eli teemana tosiaan on karkki ja kaikki muu, mikä tähän värikkääseen kirjoon voi vain kuulua. Tai voit kuvitella kuuluvan.

6:39 Viimein pääsen aamutoimille eli perinteinen hampaiden pesu, kasvojen rasvaus ja sitten kahvin keittoon. Talo on hiljainen sillä muut vielä nukkuvat. Mittaan puurohiutaleet kattilaan ja laitan likoamaan, sillä olen ostanut isoja hiutaleita niin joudun keittelemään aamupuuroni. Mutta välillä sekin on ihan fine, sillä onhan se aina keitettynä parempaa. Jätän huitaleet pehmenemään ja menen kihartamaan hiuksiania kuvaus kuntoon.

aamupuuro

Aika menee siivillä ja tuntuu, että kihartaminen ei tule ikinä valmiiksi. Lopultakin se on valmis ja huomaan tunaroineeni päivän aikataulun jo täysin sillä oletin sen olevan puolet nopeampi operaatio. Onneksi ystäväni oli meillä yötä niin hän oli ehtinyt aloitella keittelemään jo minunkin puuroani niin säästyi jälleen muutama minuutti aamusta.

Viimein hyppy autoon ja nokka kohti työmaata

8:45 pääsimme viimein lähtemään työmaalle. Vain 45min myöhässä suunnitellusta aikataulusta. Tästä voi päätellä hyvin sen, etten todellakaan ole mikään aamuihminen tai nopeimmasta päästä heti herättyäni. Rehellisesti sanottuna olen ehkä hieman aikaoptimisti, joka taitaa uskoa ihmeisiin kun näin jälkeenpäin asiaa tarkastelee. En tietenkään ehdi kihartaa hiuksiani, jos herään samaan aikaan kuin yleensä.

9:20 Pääsimme aloittamaan ensimmäistä mallin valmistelua, joka oli yökylässä oleva ystäväni. Olen aivan innossani sillä harvemmin työelämässä pääsee meikeissä käyttämään niin kirkkaita värejä ja tekemään oikeasti erilaista ja näyttävää kuvausmeikkiä. Enimmäkseen työelämässä meikkaukset ja kampaukset koostuvat perinteisistä juhla- tai arki lookeista.

Ruokailu päivän aikana oli hieman haasteellinen sillä päivä oli niin kiireinen ja aikataulujen sotkemisen myötä. Onneksi pähkinät ovat helppo ja nopea tapa pitämään nälän kurissa. Pieni stressi alkaa hiipimään takaraivoon mutta yritän sivuuttaa sen ja keskittyä tekemään vain malleja valmiiksi. Onneksi osaan kuitenkin melko hyvin hallita stressin tunnetta niin ettei koko homma leviä käsiin. Ensimmäisen mallin valmistuttua olo on jo kuitenkin aivan erilainen ja fiilis on rennompi.

10:55 Hyppää seuraava malli penkkiin ja pääsen aloittamaan meikkauksen. Onneksi työkaverini ehti autella ja sai kiharrettua mallini hiukset jo valmiiksi niin sain hieman kirittyä aikataulua kasaan sen myötä. Innostus vain kasvaa, kun pääsee uusien värin kimppuun ja tekemään jälleen aivan erityylistä meikkiä ja tyyliä. On tämä vain aina niin hauskaa puuhaa.

Noin 14:15 oli mallien meikit ja kampaukset viimein valmiita ja oli aika suunnistaa kuvaus paikalle. Osa meni omilla kyydeillä ja loppu mallien täytyi lähteä heti valmistuttuaan porukalla, että ehtivät pelipaikalle. Kuvauksien oli määrä alkaa klo 15 Lempäälässä.

Onneksi kaikkien ei tarvinnut olla siellä samaan aikaan niin saimme hieman pelivaraa. Pitihän vielä kuitenkin käydä hakemassa välipalaa malleille ja ilmapallot, jotka odottivat noutoaan liikkeessä. Osa lähti kuvaus paikalle ja me aloimme työkaverini kanssa laittamaan meidän hiuksia. Koska olimme vielä aivan keskeneräisiä.

Lähtö kuvauspaikalle

15:20 olimme viimein valmiita lähtemään kuvauspaikalle niin, että kaikki oli mukana. Aloin meikkata itseäni ajomatkalla niin säästyy jälleen muutama minuutti.

15:30 pääsimme viimein perille ja kuvaukset olivat käynnissä. Aloimme fiksailemaan mallien meikkejä, laittamaan huulipunaa ja puhaltelemaan ilmapalloja. Ne, jotka seurailivat päivääni instagramin puolella varmaan huomasivat, että kuvauspaikka oli aika kaaoksessa. Mutta mitä muutakaan voi olettaa, kun laittaa seitsemän naista samaan paikkaan vaihtovaatteiden kera. Pikku hiljaa pääsimme laittautumaan itsekin viimein ja välillä viimeistelimme malleja kuvauksiin. Fiilis oli hyvä ja kaikilla oli hauskaa. Tämän tyyliset päivät ovat todella tärkeitä mielestäni tutustumisen ja lähentymisen kannalta.

Ilmapalloja, karkkeja, tikkareita, sydämiä, pumpulia, röyhelöä ja glitteriä

17:10 olen minäkin viimein valmis. Vaatteita päälle ja ensimmäisiin kuvaus settiin.

Kuvauspäivät ovat aina yhtä mukavia. Tulee hyvä fiilis itselle, kun näkee muiden innostuksen ja pääsee ilahduttamaan muita. Tykkään erilaisista projekteista, joita pääsen kehittelemään ja suunnittelemaan – tämä on yksi niistä. Kuvauspäivät, joissa saa toteuttaa itseään ja ammattitaitoaan monessa eri muodossa. Nautin näistä. Nautin myös keikistelystä kameralle eli aivan unelma päivä kaikin puolin.

18:00 Osa malleista on valmiita kuvauksien suhteen, joten he lähtevät kotiin. Minun kuvaukset ovat viimeisenä, joten vielä saa hetken odotella ja taitaa hetki mennä muutenkin. Siivoilemme samalla kuvaus paikkaa ja keräilemme rekvisiittaa kasaan. Alkaa tuntua siltä, että olen aivan täynnä vaaleapunaista, söpöilyä ja röyhelöä. Tekisi mieli pukea koko musta puku ja astua vaaleanpunaiselle kuvaustaustalle siinä. En ole välttämättä se värikkäin pukeutuja persoona tai se, jonka kaapista löytyisi röyhelöä ja pitsi härpäkkeitä. Koen olevani osittain, jopa epämukavuus alueella näissä kuvauksissa. Vaikka samaan aikaan suunnattomasti nautin tästä prinsessa päivästä ja söpöilystä. Meillä on tulossa useammat kuvaukset tälle vuodelle ambassodiemme kanssa niin ehkä seuraava kuvauspäivämme kuvastaa sitten enemmän minua jo. Mutta niitä suunnitelmia ei vielä paljasteta kenellekään.

19:45 olemme valmiita. Kuvaukset ovat purkissa, ihanaa materiaalia saatu ja kaikki ovat tyytyväisiä. Ihana kotistudio oli loistava valinta tilaksi meidän isolle porukalle. Siellä oli hyvät mahdollisuudet vaihtaa vaatteita ja jatkaa ehostautumista rennosti. Kiitos vielä kuvaajallemme Harri Vallius. 

21:00 Olen viimein kotona. Olipa päivä. Pitkä mutta niin antoisa, ettei ehtinyt kunnolla tuntea edes nälkää vaikka päivä onkin mennyt ihan siinä, mitä on suuhunsa ehtinyt laittaa. Joten kunnon syöminen meni nyt vähän myöhäiselle. Kuvauksissa harvemmin tulee kokonaisia aterioita syötyä, sillä varmaan jokainen meistä haluaa näyttää kuvissa hyviltä ilman turvotusta. Usein se on salaattia ja lihaa mutta nyt ei oikein sitäkään vaan hedelmiä, tomaattia ja pähkinöitä mutta ajoi hyvin asiansa.

Suihkuun ja vielä päälle iltapala. Hetki sohvalla miehen kainalossa takkatulen äärellä tekee hyvää. Pidän illan rentoutus ja läheisyys hetkeä yhtä tärkeänä kuin aamun rutiineja. Rauhallinen aamu ja kunnon aamupala saa päivän käyntiin. Aivan niin kuin rauhallinen ilta ja läheisyys päättää päivän ihanalla tavalla. Tämän hetken ei tarvitse olla edes pitkä mutta se tekee minut onnelliseksi ja saa pysähtymään. Mikä on todella tärkeää, kun menee illalla nukkumaan.

22:30 Olen jo syvässä unessa…

Kiitos, kun olit mukana päivässä!

Jos sinulle tulee toiveita My Dayn suhteen voit niitä aina heitellä ilmoille ja laittaa tulemaan. Tein kyselyn instagramin puolella ja toiveena oli My Day toivottiin joka viikolle. Olin todella yllättynyt kyselyn tuloksista, mutta kokeillaan toteuttaa toiveita sen suhteen. Vähintään instagramissa toteutan tämän ja speciaaleista päivistä kokoan myös tänne koosteen.

Ota seurantaan myös TIK Salongin ig-sivut niin pääset näkemään lisää näistä kuvauksista materiaalia ja pääset tutustumaan myös ambassadoreihimme.

Lue myös yksi tämän vuoden tavoitteistani täältä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *