Hae
Tiina K

Yksi tämän vuoden tavoitteista on oppia englantia

*Sisältää mainoslinkkejä

Minulla on aina paljon tavoitteita ja alueita joita haluan kehittää itsessäni. Ajattelen, että aina voi olla parempi versio itsestään eikä missään voi koskaan siltikään olla paras. Unelmoin, että osaisin englantia kirjoittaa, puhua ja ymmärtää sujuvasti. Tämä taito ei kehity itsestään, joten päätin ottaa tämän kunnolla työn alle. Olen tätä nyt useamman vuoden lykännyt tai oikeastaan olen aloittanut innolla useitakin kertoja eri tavoin mutta se on loppunut aina yhtä nopeasti kuin on alkanut. En tiedä miksi näin on käynyt. Ehkä en ole vain löytänyt sitä mieluisaa tapaa opiskella sitä. Myönnän olevani aika taiteilija luonne eli jos jokin asia ei ole mieluisaa tai se ei etene niin mielenkiintoni lopahtaa.

Yksi tämän vuoden tavoitteistani on ryhdistäytyä ja oikeasti oppia lisää englantia. Heikkouteni tässä on sanat eli niitä täytyy opetella aivan jäätävän paljon. Olen käynyt lukion niin kielioppi minulla on melko hyvin hanskassa mutta ongelma tulee silloin esiin, kun pitäisi puhua tai kirjoittaa enkä löydä sanoja. Smalltalk kyllä onnistuu kenen kanssa vain melkein mistä aiheesta tahansa. Jos asiasta pitäisi puhua niin silloin menee aika nopeasti sormi suuhun tai täytyy kaivaa sanakirja esiin. Sama toistuu tekstiä lukiessa, kun en ymmärrä niitä sanoja. Tietenkin olisi myös hienoa, jos osaisin ääntä ja puhua englantia paremmin. Tämän kuulostaa saman tien siltä, että pitää opetella aivan kaikkea muutakin yhtä paljon!

speakly

Opiskelen kieliä sovelluksen avulla

Olen joulukuusta asti yrittänyt päivittäin opetella sanoja uudella Speakly apilla. Olen kolunnut kaikki erilaiset kielisovellukset lävitse viime vuosina mutta nyt tuntuu löytyneen itselle sopivin sovellus. Tässä kohdassa moni varmaan miettii sitä, että eroaako ne sovellukset toisistaan mitenkään mutta kyllä ne eroavat. Speaklyssä en pääse luistamaan, koska en etene tietyistä asioista ennenkö olen oppinut sen mitä pitää. Viimeisen kuukauden tahkosin muutamaa sanaa yhä uudelleen ja uudelleen. Aina meni väärin mutta, kun päivittäin siihen törmäsi eri muodoissa nii kyllä se sieltä viimein mieleen jäi. Joskus ärsytti melkolailla ettei päässyt etenemään mutta se on vain hyvä niin opin!

On tässä kyllä muutenkin hyviä puolia se, että samalla täytyy opetella puhumaan ja ääntämään oikein. Opetellaan kuullun ymmärtämistä sekä kirjoittamaan. Eli kaikkia on tehtävä, eikä niitä noin vaan skipata. Sovelluksen käytön aloittaessa tehdään ensinnä tasotesti, jotta nähdään mitä osaa ja mistä lähdetään liikkeelle. Opiskelun aikana myös seurataan ja kysytään oliko opiskeltavat asiat helppoja ja vaikeita, jolloin pysytään omalla tasolla koko ajan. Näinn pystytään seuraamaan kehitystä ja etenemään optimaallisessa ja järkevässä tahdissa eteenpäin. Ei päästetä helpolla mutta ei mennä vaikeimman kautta.

Haluatko oppia kieliä Speaklyllä?

Speaklyn sovelluksessa on viikon ilmainen kokeilu jakso, jota kannattaa hyödyntää. Jos innostut opiskelemaan lisää kieliä niin kauttani saa kaikkiin kieliin etukoodin. Jokaiseen opiskeltavaan kieleen on oma koodi, niin kysäise rohkeasti lisää jos innostuit myös opiskelemaan uutta kieltä tai kehittämään osaamistasi. Kannattaa rohkeasti kysäistä niin saat -40% etukoodin käyttöösi.

 

Tsekkaa lisää Speaklystä täältä

Lue lisää kuka blogin takana oikein kirjoittele täältä

4 kommenttia

  1. HannahTuulia kirjoitti:

    Hei täähä kuulostaa ja vaikuttaa erittäin hyvältä sovellukselta ? ite oon ihan umpisurkee englannissa ja kovasti olis halua ja intoa oppia ? mahtaako sulla olla etukoodia saatavilla vai oonko auttamatta myöhässä? ??

    Ootko kuinka hyvin nyt oppinut englantia? ?

    • kulotiinagmailcom kirjoitti:

      Pahoittelut, että vastaaminen on kestänyt ja venynyt näin pitkälle! <3 Olen kyllä oppinut, nyt viime viikkoina on iskenyt turhautuminen kun on ollut niin vaikeita juttuja etten meinaa oppia mutta sitkeästi vaan. Selkeää kehitystä on ollut ja sanoja oppinut aivan valtavasti! Suosittelen kyllä kokeilemaan.

      Speakly – kannattaa kirjautua tuolta kautta niin saat alekoodin käyttöön. Koodilla TILUUU1 saat englannista alen, jos haluat myös muihin kieliin niin alekoodit ovat kielikohtaisia. 🙂

  2. HannahTuulia kirjoitti:

    Hei Tiina!

    Kiitos paljon kun huomasit viestini ja ehdit vastaamaan ? ja ymmärrän että vastaaminen venyy, nykypäivänä on niin tuhottomasti viestejä ja kaikkea ympärillä ettei ole mikään ihme ettei kaikkeen vaan pysty repeytymään ??

    Heitätkö vielä ruotsin kieleen alekoodin? Sitäkin tartteis hiukan opetella.. ??

    Kiitos suuresti ja hienoa kuulla että oppiminen edistyy askel kerrallaan, se kyllä motivoi ?

    • kulotiinagmailcom kirjoitti:

      Itseasiassa mulla ei ole lainkaan koodia Ruotsinkieleen! Pahoittelut tästä :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *