Hae
Tiina K

Talven ihmeet – mitä seuraavaksi suunnitteilla?

talviset männyn latvat talvimaisema

Lumi narskuu kenkien alla, poskia nipistelee. Koira pomppii innoissaan lumipenkan raunalla välillä kierien pöllyävässä lumessa.

Olen aina pitänyt talvesta. Oikeastaan kaikista meidän neljästä vuoden ajasta. Jokaisessa vuodenajassa on ne hyvät puolensa ja mahdollisuutensa nauttia siitä. Näin upea talvi kuin meillä nyt on, on aivan omaa luokkaansa. Fiilis on kuin Lapissa korkeiden kinosten ja paukkuvien pakkasten keskellä.

Täydelliset ulkoilu kelit, kun varustautuu. Ja ennen kaikkea oppii elämään hetkissä ja nauttimaan niistä.

Ainoa asia, mikä rikkoo tämän minun Lappi-mielikuvan on puuttuvat porot, koiravaljakot ja moottorikelkka. Tietenkin viimeisin on helppo asia korjata. Voihan täälläkin kelkkailla, mutta kelkkaa en omista ja muutenkin näin etelässä kelkkakausi jää aika vähäiseksi yleensä talvisin niin melko turha hankinta. Vaikka aina nuo moottoriajoneuvot kiinnostaa ja houkutteleekin niin omana kuin hanurin alla kyydissä ollessa. Asiaa, kun tarkemmin miettii niin tarvitseeko sitä kaikessa olla edes aina järkeä?

talven touhut metsälenkillä

asenne kohdilleen ja varusteet kuntoon

Ehdottomasti jokaiseen talveen kuuluu ne perinteiset talven touhut aivan niin kuin lapsena. Ykkösenä tietenkin pulkkailu, snoukkaaminen ja myös hiihtäminen, vaikka se nyt niin suosikki puuhaa ei aina olekaan ollut. Nykyään se on kuitenkin ihan kivaa puuhaa. Kaivoin sukset piilosta varmaan noin viisi vuotta sitten ja kokeilin vuosien jälkeen niin yllätyin positiivisesti. Se oli paljon mukavampaa kuin muisti. Ehkä kouluaikojen liikuntatunnit on tappanut nautinnon siitä aikanaan. En tiedä kyllä miksi? Useimmilla kuitenkin niin on varmasti käynyt.

Yksi minkä ajattelin vielä joku vapaapäivä myös tehdä on pakata reppuun eväät, termarin kuumaa juomista ja tulen teko välineet. Varustautua hyvällä mielellä ja oikealla asenteella ja mennä metsälenkin jälkeen jonnekin laavulle eväsretkelle. Niin pieni asia mutta vaatii kuitenkin hieman suunnittelua, jos meinaa perheen kanssa sinne suunnistaa. Pienillä asioilla on kuitenkin suurempi merkitys mielelle ja fiilikselle. Tällaisia pieniä tekoja pitäisi olla enemmän arjessa ja olen ajatellut myös satsata niihin, sillä elämä on aivan liian lyhyt huomatakseen sen lipuneen ohitse silmien edestä jos odottelee aina vain sitä oikeaa hetkeä. Oikeaa hetkeä tuskin kuitenkaan koskaan elämässä tulee on se asia sitten mikä tahansa.

kleinspitz ulkoilemassa

Haluatko paremman kielipään? Lue tämä niin saat tietää, millä minä opettelen englantia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *