Hae
Tiina K

Uusi vuosi ja uudet tuulet

Vuosi on vaihtunut, mikä tarkoittaa sitä että jälleen uusi sivu on käännetty elämästä. Tammikuu tuo tullessaan minulle aina vähän kuin uudet tuulet, kun kirjaan kalenteriin vuodelle pieniä ja suuria tavoitteita. Tämä on niin kilpaurheilussa, työelämässä kuin yksityiselämän puolella. Välillä unelmoidaan isosti pää pilvissä mutta silti siellä välissä on niitä pieniä etappeja joihin on aina helpompi ja nopeampi päästä. Tämä ruokkii mielihalua edetä, kun pienet saavutettavat välitavoitteet antavat lisäpotkua.

Viime vuosi oli kaiken kaikkiaan huippu vuosi kilpaurheilussa mutta muuten elämä koetteli kokonaisuudessaan ihan riittävästi. Vaikka tiedän, että paskan määrä on vakio ja elämässä mikään ei ole tullut eteen valmiiksi tuodulla tarjoittimella niin voisi se elämä olla jossain määrin helpompaa. Ainakin välillä. Ehkä tähän kaikkeen vaikuttaa suoraan maailman tilanne, joka heijastuu työelämään kun rajoituksia tulee ja menee. Mikään ei ole varmempaa kuin epävarma. Asioita on viimeiset pari vuotta sovittu ja jälleen peruttu. Kerrasta toiseen.

Samaan aikaan olen kuitenkin valtavan tyytyväinen tämän hetkiseen elämään. Kiitollinen siitä, missä olen nyt ja ketä ympärilläni on. Vaikka elämä ei mene aina suunnitelmien mukaan niin uskon, että kohtalo kuljettaa. Kliseinen lause: ”se mikä ei tapa niin vahvistaa”, pitää ainakin omassa elämässä hyvin paikkansa. Kun on kaikissa liemissä keitetty ja pyöritelty niin osaa suhtautua elämään sen tarvitsemalla rentoudella. Ajatella hieman kevyesti, että kaikesta selvitään ja kaikella on tarkoituksensa. Samaan aikaan kuitenkin välillä mietin: ”kuinka vahva tässä maailmassa pitää olla?”

Kirkkaammat ja suoraviivaisemmat suunnitelmat

Olen kirkastanut jälleen tämän vuoden tavoitteita. Yksinkertaisuudessaan kaipaan vielä enemmän yksinkertaisuutta, mutkattomuutta ja mustavalkoisuutta. Tiivistin tämän alkavan vuoden viiteen kohtaan, joiden uskon pitävät minut polullani ja myös ajatukseni kirkkaana vuoden loppuun asti.

  • Selkeä ja suoraviivainen
  • Kunnianhimoinen
  • Kehittävä
  • Erilainen
  • Kaikki tai ei mitään

Yksinkertaisuus on kaunista. Suoraviivaisuus helpottaa elämää ja pitää sen selkeänä.

Kunnianhimoisuus kuvastaa luonnettani sekä haluani päästä kohti päämääriä ja tavoitteita.

Kehittävä kuvastaa tiedonjanoaja halua kehittyä kaikilla elämän osa-alueilla.

Erilainen kertoo rohkeudesta kulkea omaa polkuaan ja tehdä niitä omia juttuja piittaamatta siitä mitä muut sinusta tai siitä ajattelevat.

Kaikki tai ei mitään – tapa elää ja olla.

Siskoni kanssa puhuttiin juuri siitä kuinka elämme, teemme ja olemme kaikessa aivan sata lasissa mukana. Mihin menemme tai mihin ryhdymme se kuvastaa intohimoa ja paloa tekemistämme kohtaan. Halu kehittyä, kasvaa, oppia ja imeä elämältä kaikki se mitä se voi antaa elämämme aikana.  Uskon myös vahvasti siihen, että kun kulkee tällä asenteella ja menee sata lasissa niin saattaa kokea elämässään myös hitusen verran enemmän kuin toiset. Ehkä samalla altistua elämän kolhuille mutta ne kasvattavat ja opettavat aina jotain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *