Hae
Tiina K

Mitä juuri tapahtui – Olen Suomen mestari!

Muutama viikko sitten kilpailtiin Tamperella Suomenkehonrakennusliiton kilpailuissa SM-tittelistä monessa eri miesten ja naisten sarjoissa. Minun sarjani on bikini fitneksessä eli kuulun tähän pikkutyttöjen sarjaan naisissa. Sen jälkeen kasvavassa koko luokkassa tulevat naisten sarjoissa figure, women’s physique ja bodybuilding women.

Miesten sarjoja ovat Men`s Physique, Masters40 -80kg / -90kg / + 90kg,  Masters50,

Men’s Classic Physique alle 179cm, Men’s Classic Physique 179cm ja yli,

Kehonrakennus miehet yleinen -70kg / -80kg / -90kg / +90kg

Kilpailijamäärät kasvavat vuosi vuodelta ja myös naisten osallistusmäärät kasvavat sarjoissa meidän liiton puolella. Mielettömän hienoa seurata miten laji kasvaa ja kehittyy koko ajan. On aivan mahtavaa olla myös kehittämässä sitä eteenpäin omalla panostuksella. Kilpailijat ovat niitä, jotka kehittävät lajia eteenpäin ja aina kisapäivän line määrittelee sen mitä haetaan. Tietenkin lajeissa on omat kriteerit ja arvostelut mutta paljon määrittelee se miltä kaikki kilpailijat näyttävät seisoessaan linessä. Jokainen voi näyttää yksin todella hyvältä mutta silloin, kun kilpailijat laitetaan lineen ja aletaan arvostella huomataan vasta niitä eroja kaikissa.

Tänä vuonna oli eniten kilpailijoita koko kilpailussa mutta niin myös omassa sarjassani. Ilmeisesti tästä syystä kilpailut järjestettiin myös Tampereella. Viimeiset kymmenen vuotta kilpailut on järjestetty Helsinkin kulttuuri talolla. Pirkkahalli on huomattavasti sompi tila, parempi niin messujärjestäjille, yleisölle kuin itse kilpailijoille. Voin kertoa, että puitteet olivat kyllä kohdillaan kaikin puolin. Kiitos siitä järjestäjille.

Lue lisää kilpailusta täältä tai katso kaikki kilpailutulokset.


Pronssi kirkastui viimein kultaan

Niin siinä pääsi käymään, että kova työ palkittiin viimein. Sain kirkastettua viimein sen pronssini kultaan. Edelliset kaksi kilpailua olen sijoittunut 3.sijalle, joten tämä todellakin tuntuu hyvältä. Voin olla oikeasti tyytyväinen kolmantena kisakautena.

En meinannut oikein käsittää mitä tapahtui tuona päivänä. En tiedä käsitänkö oikein vieläkään kaikkea. Lähdin melko pian kilpailu paikalta aamupalalle Grand Hotel Tammeriin ja sieltä viettämään päivää vanhemmilleni rennoissa merkeissä. Kotiruokaa, rakkaimpia ja yhteistä kiireetöntä aikaa eli aikaa mikä on kortilla usein. Tuntui hyvältä ja teki todella hyvää. Kiitos vielä kaikille päivässä mukana olleille.

Edelleenkin olen hieman sanaton ja hämmentynyt. Paljon on tapahtunut ja pyöritystä on mutta silti oikein mikään ei ole muuttunut. Viikonlopun otin rennosti mutta sitten se perus arki jatkui heti kisojen jälkeen maanantaina normaalisti. Treenille, töihin, perus ruokaa ja perus elämään kiinni.

Mitä seuraavaksi?

Nyt viikonloppuna, kun tämä tulee julki kilpailen OuluOpen bodykilpailuissa Oulussa. Matalan kynnyksen kilpailu kaikille taustasta, sijoituksesta, historiasta tai liitosta riippumatta. Mahtavaa olla mukana uudessa kilpailussa. Odotan näitä kisoja aika innolla sillä pohjoisen pojat ovat ilmiselvästi laittaneet parastaan jäjrjestäessään nämä.

Nämä ovat hyvää harjoitusta seuraaviin kisoihin, mitkä ovat melko pian. Lokakuun alussa lähden kisareissulle Italiassa. Liitto lähetti kolme SM-voittajaa edustamaan Suomea sinne ja taistelemaan prokortista eli ammattilaisuudesta niihin kisoihin. Kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Niistä toisella kertaa enemmän sillä ne ovat niin isot kilpailut, että ne tarvitsevat ihan oman huomionsa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *