Hae
Tiina K

4 viikkoa kuvina – mitä on ollut ja mitä vielä tulee

Syksyinen hiusväri

Volyymiripsipidennykset

TIK Salonki

Tervetuloa meille TIK Salonkiin, sijaitsemme aivan Tampereen sydämessä

painettu töitä urakalla…

niin Salongilla kuin keikkahommissa. Ihanaa, kun elämä on edes hieman palautunut normaaliin jälleen kesän aikana. Saa aika pitkään tasoitella tuota viime vuotta, mikä teki aikamoisen loven taloudellisesti yrittäjille maailman pysähtyessä. Lohduttavinta on kuitenkin se, että asian kanssa ei tarvitse olla yksin vaan samassa veneessä on koko muukin maailma. Onneksi asioilla on tapana järjestyä ja ainakin tämä sai kaikki meidät kehittelemään uusia ideoita ja miettimään tarkasti sitä, mitä elämältään haluaa. Ainakin itselläni kävi näin, kun oli aikaa pysähtyä ja puntaroida kaikkea oikein ajan kanssa. Tavoitteet ja unelmat entistä kirkkaampina mielessä.

Vaalea hiuksinen nainen

nautittu kesästä

Samoin lämmöstä ja auringosta, sen mitä aikaa on jäänyt töiltä ja kisakaudelta. Tämä kesä oli sen puolesta hieman erilainen, että tuntui etten todellakaan ole tehnyt mitään muuta kuin töitä ja treenannut. Silloin täytyy kuitenkin takoa, kun rauta on kuumaa ja töitä tarjolla. Toivottavasti sama malli jatkuu vielä syksyn tullen.

Naisen ja koiran varjoNainen kuntosalilla

Treenattu ja satsattu urheiluun

Kesä on mennyt valmistautuessa Suomen kehonrakennus kisoihin, jotka järjestettiin tuttuun tapaan Helsingin kulttuuritalolla lauantaina 21.8.2021. Kisakausi ei kuitenkaan pääty siihen vaan kansainväliset 2Bros Pro Scandinavia kilpailut ovat vielä syyskuun 12. päivä Tampereella. Sen jälkeen aletaan palautella kehoa kisadieetiltä eli lisäillään pikku hiljaa vähän ruokia ja vähennetään aerobisen määrää. Näin päästää vähän kovempiin treeneihin kiinni, sillä onhan ”ylipaino” aina ylivoimaa, mikä tarkoittaa kovempia rautoja treenilläkin.

Kahvila Tampereen keskustassa

yritetty pysähtyä nauttimaan elämästä ja elämään hetkissä

Pysähtyminen on yksi tärkeimpiä asioita omalla prioriteetti listalla ja arvomaailmassani. Vaikka olen hyvin suorittaja luonne ja aina menossa niin pyrin päivittäin ottamaan niitä hetkiä, jolloin pysähdyn. On se hetki, minkä mittainen tahansa niin pysähdyn, laitan puhelimen pois, hengittelen ja vain aistin mitä ympärillä tapahtuu. Osaan todella taidokkaasti sulkea kaiken ylimääräisen pois mielestäni ja heittäytyä vain hetkeen.

Kuten tässä hetkessä –  vain minä, teekuppi ja aamupäivän rauhallinen kahvila hetki Tampereen keskustassa.

Ilta-auringossa Merenrannalla

Lenkkeilty raittiissa ulkoilmassa ja käyty maadoittumassa luonnossa

Olen käynyt kisakauden loppu puolella vielä rennoilla iltakävelyillä ilman kiirettä tai suorittamisen tarvetta. Enemmänkin palautumassa ja maadoittumassa, mikä tekee hyvää niin keholle kuin mielelle. Samalla se tietenkin herättelee aineenvaihduntaa liikkeelle mutta tärkeintä tässä on ollut se mielen hyvinvointi ja rauhoittuminen. Luonto on minulle paikka, jossa palaudun ehkä parhaiten. Lähes täydellinen hiljaisuus, tuoksut ja muut luonnon äänet rauhoittavat minua. Ja tietenkin raitis ilma tekee aina hyvää koko kropalle.

Onnellinen nainen treenillä

Ollut innoissani kaikesta, mitä tällä hetkellä tapahtuu elämässä

Olen ollut jotenkin hirveän innoissani kaikesta! Kaikesta siitä mitä teen ja mitä minun on mahdollista tehdä. Saan tehdä töitä mistä nautin ja kehittää itseäni niin työssäni, yrittäjänä kuin itse yksilönä. Yrittäjänä minun on mahdollista satsata urheiluun aivan sata lasissa ja tehdä sitä mistä aidosti nautin omilla aikatauluilla – eli urheilla ja kehittyä niin urheilijana kuin ihmisenä.

Saan elää oman tyylistä elämääni, rakentaa siitä sellaista mikä tuntuu hyvältä. Voin rohkeasti kulkea omaa polkuani kohti unelmia. Saan perheeltä ja lähimmiltäni valtavan tuen ja kannustuksen siihen kaikkeen. Voin olla enemmän kuin kiitollinen ja onnellinen siitä mitä minulla on, ketä minun ympärilläni on ja missä pisteessä nyt olen.

PihlajanmarjatNainen neulepaidassa

Odottanut syksyä erityisen paljon

Olen tänä vuonna odottanut syksyä enemmän kuin varmaan ikinä. Ehkä siksi, että kesä oli niin lämmin ja kuuma, jolloin syksyn viilenevät illat tuntuvat suoraan ihanilta. Toinen vaihtoehto on se, että suuret unelmat ja tavoitteet ovat tälle syksylle (kilpaurheilussa, henkilökohtaisessa elämässä ja työelämässä). Tai siksi, että syksy on vain aikaa, jolloin alkaa jälleen uusi aikakausi. Voi aloittaa jotain uutta, luoda uusia tavoitteita, alkaa jälleen kehittämään itseään ja opiskelemaan jotain uutta. Tuntuu kuin koko maailma olisi avoin kaikelle uudelle.

Se voi olla myös se esteettinen puoli, kun syksyn värit ja tuoksut luonnossa puhkeavat. Tai syksyn tuomat mukavuudet kuten lämpimät neuleet sekä takkatulen lämpö. Voi hyvällä omalla tunnolla leiriytyä kotiin sohvan kulmaan uuden tv-sarjan ja lämpimän kupposen kanssa nauttimaan pimenevistä syysilloista perheen kanssa. Ehkä se on kaikkea tätä edellä mainittua kokonaisuudessaan eli huokuvaa lämpöä, mukavuutta, rauhottumista ja läheisyyttä.

Tavoitteesi kalenteri

Tehnyt tavoitteita tulevalle syksylle ja ensi vuodelle – ehkä myös vuosien päähän

Viimein hankin tämän Tavoitteesi – plannerin, mitä olen pitkään haaveillut. Nautin laatia exceleitä, aikatauluttaa ja unelmoida. Laatia suunnitelmia ja kirjoittaa unelmia ylös sekä konkretisoita mitä se kaikki vaatii, millä aikataululla pääsen tavoitteeseeni ja millaisia välitavoitteita minun täytyy luoda. Jokainen päivä on mahdollisuus päästä piirun verran lähemmäksi niitä unelmia. Jokainen viikko on täynnä mahdollisuuksia kehittyö, valita paremmin ja saavuttaa pieniä välitavoitteita puhumattakaan kuinka paljon on mahdollista tehdä kuukaudessa tai kuukausissa.

Suomenkehonrakennusliiton kilpailu

tehnyt töitä tavoitteiden ja unelmien eteen sekä saavuttanyt yhden niistä

Viime viikonloppuna oli jälleen Suomen kehonrakennusliiton kisat, josta jo aikaisemmin mainitsinkin tässä postauksessa. Päivä, jota varten olen tehnyt kuukausia ja vuosia töitä. Päivä, joka on kuin piste i:n päälle kruunaamaan sen kaiken, minkä tekemisestä nautin eli urheilusta ja kuntosali harjoittelusta.

Kilpaurheilu ei ole helppoa ja vaatii paljon niin minulta kuin lähipiiriltä. Koen, että tämä laji ja kilpaurheilu on minun juttuni juuri siksi että elämäni ei muutu suuresti kisakaudella. Teen mistä nautin, syön ruokaa mitä syön aina ja olen aina syönyt. Olen vain hieman tarkempi mitä suuhuni laitan eli en syö mitään ylimääräistä ja priorisoin urheilun työn ja monen muun asian edelle hetkellisesti.

Meneekö tämä siihen kastiin, että tee intohimosta työ ja tee työtä mitä rakastat niin jaksat sitä. Tärkeintä mieletäni kilpaurheilussa on nauttia itse matkasta, sillä yksi päivä on ohi nopeammin kuin uskoisikaan. Availen kisapäivän fiiliksiä ja kisaviikonloppua seuraavassa postauksessa paremmin mutta sijoituin tänä vuonna 3.sijalle eli kotiin tuli tänäkin vuonna pronssia. Ehkä se mitali sieltä vielä kirkastuu jonain päivänä mutta katsotaan mitä kansainväliset kisat sitten kolmen viikon päästä tuovat tullessaan.


Lue myös: Kuinka kisadieetti etenee ja treenit kulkee

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *